DeelnUlrum

Wij gaan ons verdiepen in de opgave ‘Opplussen’. Daarbij concentreren we ons enerzijds op de woningen zelf, anderzijds vinden we het belangrijk dat met deze ingrepen ook wordt gekeken naar de sociale aspecten

 

 

Wat:
Ulrum 2034

Waar:
Ulrum

Wanneer:
2014

Werkend voor:
Wierden en Borgen

In samenwerking met:
Bureau Ritsema

Werkzaamheden:
wijkvernieuwing
participatie bewoners

Sjoukje Veenema, is projectontwikkelaar bij woningcorporatie Lefier. Bij Lefier houdt Sjoukje zich vooral bezig met wijkvernieuwing, waar de verbinding van sociaal en fysiek altijd haar uitgangspunt is. Daarnaast heeft Sjoukje als zelfstandig ondernemer Ruimtekracht opgericht. Ruimtekracht houdt zich bezig met het adviseren en ondersteunen van opdrachtgevers met een ruimte vraag.

Annet Ritsema is architect. Annet heeft Bureau Ritsema – architectuur & stedenbouw opgericht en is gevestigd in Groningen. Ook Annet zoekt telkens naar de verbinding van sociaal en ruimtelijk. Momenteel is ze o.a. bezig met het onderzoek ‘Grijstinten in de tussenmaat’ naar de veranderende woonvraag bij ouderen. Samen vormen we een enthousiast team met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Wij gaan ons verdiepen in de opgave ‘Opplussen’. Daarbij concentreren we ons enerzijds op de woningen zelf:wat zijn de mogelijkheden van de woningen? Zijn er combinaties te maken bijv. met onderhoud en duurzaamheid? Hoe kun je de verschillende typen woningen aanpassen zodat deze voldoet aan de woonwensen voor de toekomst van de bewoners. Anderzijds vinden we het belangrijk dat met deze ingrepen ook wordt gekeken naar de sociale aspecten. Waar zijn de voorzieningen? Waar ontmoet je elkaar? Hoe zitten de sociale netwerken in elkaar?

We willen tijdens ons bezoek bewoners spreken en hun woningen bekijken. Hoe waardeer je je woning? Wat denk jij dat er moet je woning en woonomgeving zal moeten gebeuren om hier zo prettig mogelijk blijven wonen?

Door gebruik te maken van tekst en beeld willen we inzicht geven in de mogelijkheden.